لزوم بازنگری جدی در آموزشهای حوزه مهندسی کشور

وی با اعلام اینکه عدم حمایت دولت و سازمانهای بیمهگر به ویژه سازمان تامین اجتماعی از دیگر چالشهای حوزه نظام مهندسی کشور است، تصریح کرد: میزان حمایتهای دولت از مهندسان رضایت بخش نیست و یکی از نمایندگان عضو کمیسیون عمران استان هم قول پیگیری در این ارتباط را داده اما اقدام اثرگذاری انجام نشده است.
عضو نظام مهندسی ساختمان مازندران اضافه کرد: امنیت قضایی به ویژه برای مهندسان که در ساخت و ساز شهری فعالیت میکنند، یکی از دغدغههای جدی است.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا این بخش در قانون دیده نشده یا سازمانهای حمایتگر در این حوزه ورود پیدا نکردند، گفت: این موضوع مربوط به مهندسان است که تا حدودی در اجرای قوانین کار کاهلی میکنند و بخش دوم مربوط به عدم حمایت سازمانهای نظام مهندسی است به طور مثال انتظار داریم که هر مهندسی که به دادگاه مراجعه میکند بخش ویژه رسیدگی به شکایت مهندسان دیده شود.
سعیدی در ارتباط با فعالیت تشکلهای مهندسی در کشور و اینکه آیا این تشکلهای موفق بودهاند، یا خیر، بیان کرد: بزرگترین تشکل مهندسی کشور سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور بوده در حال حاضر در مازندران نقشه بیش از 5 میلیون متر مربع ساختمان توسط مهندسان این استان کنترل و اجرا میشود، اما آنچه که در قانون دیده شده انجمنهای صنفی تخصصی است که در استان مازندران شکل نگرفته است.
وی دلیل این موضوع را احساس رقابت سازمان نظام مهندسی ساختمان با این انجمنها ذکر کرد و گفت: انجمن صنفی مهندسان مجری و معمار غرب و کانونهای مهندسان در استان چندان مورد توجه قرار نمیگیرند که در زمینه آموزش و پیگیریهای قضائی مهندسان فعال نیستند.
عضو نظام مهندسی ساختمان مازندران مهمترین آسیبهای رشته مهندسی به ویژه در نظام مهندسی ساختمان را افزایش تعداد مهندسان این رشته اعلام کرد و افزود: در استان مازندران مهندسان عضو سازمان نظام مهندسی 35 هزار نفر هستند و به نسبت جمعیت بیش از سه میلیونی عدد بسیاری زیادی است.
وی اضافه کرد: این موضوع یک فرصت و تهدید است، فرصت از این جهت که از ظرفیت آنها برای توسعه اشتغال استفاده میکنیم و تهدید از این مبحث که جوانان مهندس در حال حاضر با کمبود شغل در حرفهای خویش مواجه هستند.
سعیدی با اعلام اینکه این روزها به سمت تربیت نیروی متخصص نرفتیم، گفت: این موضوع یکی از چالشهای جدی این بخش است.
وی خاطر نشان کرد: مهندس متخصص در مازندران و کشور کم داریم به این دلیل که دانشگاهها به سمت مسائل تئوری حرکت کرده و بسیاری از فارغ التحصیلان دانشگاهی فاقد مهارت هستند.
عضو نظام مهندسی ساختمان یادآور شد: مهندسان در دانشگاه به مسائل شفاهی روی آورده و به مسائل عملی و کاربردی چندان توجه ندارند، آموزشهای سازمان نظام مهندسی هم کاربردی نیست.
وی با اشاره به نقص قانونی در جذب مهندسان رشته نظام مهندسی ساختمان گفت: براساس قانون فارغالتحصیلان دانشگاهی باید سه سال جذب شرکتهای فعال شوند در پروسه فعالیت مهندسان در شرکتها ساختمانی نوعی بیانضباطی که همان دریافت تایید فعالیت سوری سه ساله است شکل گرفته و عملا مهندس مهارت فنی در ساختمان را نمیآموزد.
تبلیغات